İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlkokulu

ÖĞRENCİ MECLİSİ SEÇİMİYLE, OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANIMIZI SEÇTİK..

Tüm öğrencilerimizin katılımıyla 08/10/2023 tarihinde okulumuz Okul Öğrenci Meclisi Başkanını seçtik. 4/B Sınıfı öğrencimiz Berat KARTAL okulumuz Okul Öğrenci Meclis Başkanı olarak seçildi. Öğrencimizin başarısını tebrik ediyoruz.

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSLERİ

Aşağıda belirtilen Okul Öğrenci Meclisi üyeleri tarafından Okul Öğrenci Meclis Başkanı belirlenir.

• Okul Müdürü

• Okul Müdür Yardımcısı

• Okul Aile Birliği başkanı

• 4 Öğretmen (2 kadın, 2 erkek) : Okul müdürü tarafından seçilir.

• 8 öğrenci (4 kız, 4 erkek) : Tüm sınıf temsilcileri arasından belirlenir.

OKUL MECLİSLERİNİN GÖREVLERİ

• Ayda bir defa toplanarak planlama, izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılması,

• Sınıf şube temsilci seçimi ve okul öğrenci meclisi sonrasında olabilecek öğrenci nakil, kadro değişimi gibi işlemlerde okul müdürü sorumludur ve ayda bir yapılan toplantılarda izleme ve buna bağlı olarak gerekli düzenlemeler yapılır.

• İlk toplantıda, çalışma takvimine bağlı kalınarak Okulda uygulanacak faaliyetlerin ve sorumlu kişilerin belirlendiği bir yıllık plan hazırlamak.

• Okul öğrenci meclisleri okul kulüpleri ve diğer okul içi birimlerle ortak etkinlik yapabilir.

• 15 üyeden oluşan okul meclisleri her ayın son haftasında değerlendirme toplantıları yapar. Rutin değerlendirme toplantılarının dışında, sınıf şube temsilcilerinin de katılacağı şekilde eğitim öğretim yılının her döneminde en az iki defa toplantı yapar. Okul meclisinin sınıf şube temsilcileriyle iletişimini devam ettirmesi açısından bu toplantılar önemlidir. Bu toplantılarda yapılan çalışmalar değerlendirilir ve yeni planlar yapılır.

• Okul Öğrenci Meclisi Kurulu, faaliyetlerini görsel (fotoğraf-video) veya yazılı şekilde okulun kendi web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında İstanbul Valiliği etiketiyle paylaşır.

03-01-2024

Yayın: 03.01.2024 - Güncelleme: 09.01.2024 09:58 - Görüntülenme: 34