T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlkokulu

OKULUMUZDA TEMEL EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER..

Okulumuzda yürüttüğümüz ''Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi'' kapsamında velilerimizden gelen istek üzerine, okulumuz ilköğretim tesis alanının bir bölümüne veli ve öğrencilerimizle birlikte Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bostan Düzenleme faaliyetini başlattık.

 

ÖĞRENCİDE OLUŞACAK FARKINDALIKLAR:

 

1.      Doğal bitkileri, meyveleri sebzeleri tanıması ve onların doğal ortama katıldığını gözlemlemesi.

2.      Doğal olmayan ürünlerin doğayı kirlettiğini gözlemlemesi.

3.      Yetiştirdiği ürünlerden eve götürmesi.

 

ÇOCUK SAĞLIKLI BESLENME ATÖLYESİ

1.    Okul mutfağında diyetisyen eşliğinde mevsimine göre çeşitli ürünler hazırlanarak aile katılım etkinliği yapılarak çocukların yeme oranlarının ölçülmesi hafta içi veya hafta sonu. (çorba, bu günkü meyvemiz nar vb. ya da sebzemiz, doğal çocuk maması, tarhana)

2.     Sağlıklı beslenme uygulanan çocukların hastalanma sıklığının incelenmesi anket yapılması.

3.     Okullarda sağlıklı beslenme mutfaklarının kurulması.

4.     Gelir testi ve maddi durum belgeleri ile sosyal sorumluluk kapsamı oluşacak farkındalıklarda okul komisyonunca çözüm üretilmesi.

5.     Bölgelere göre en sağlıklı ve ekonomik menülerin belirlenmesi.

6.      Yemekhane katılımlarının isteğe bağlı olması.

 

1.  Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının düzenlenmesi.

2.  Beden Eğitimi dersi ve hareketli yaşamın önemi konusunda bilgilendirme.

3.  Sağlıklı beslenme ve obezite konularında bilgilendirme.

4.  “Tükettiğimiz hazır içecekler ve Fastfood” hakkında bilgilendirme.

5.  Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının güncellenmesi.

6.  Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

7.  Tüm okulun aynı anda su içmesi farkındalık çalışması.

 

Okulumuzda,

1.      Öğrencilerimiz tıbbi ve aromatik bitkileri tanıyor. Bahçemizde üretime başlıyoruz.

2.      Okulumuz mutfağında veli ve öğrencilerimiz ile mevsime göre yiyecek üretilip öğrencilerimize tanıtılıyor ve çekici hale getiriliyor.

3.      Sabahları tabağını bitirmek şartıyla açık büfe kahvaltı veriliyor.

4.      Öğlen sağlıklı yemek veriliyor.

 

 

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 25.02.2024 21:54 - Görüntülenme: 84
  Beğen | 41  kişi beğendi